qcells solcellsbatterier, batteri till solceller

Batteri till solceller – Är det en bra idé?

I takt med att allt fler öppnar ögonen för de oändliga möjligheterna med solenergi, står vi inför en revolutionerande förändring i hur vi genererar och använder el.

Vi på Photonic förstår vi att för att fullt ut utnyttja potentialen i solenergi, krävs mer än bara solceller på taket. Det krävs smarta lösningar som optimerar och förlänger användningen av den energi som genereras. Det är här ett batteri till solceller spelar en avgörande roll.

När du installerar ett batteri till solceller kan du lagra överskottet av energi som produceras under dagens ljusa timmar för att använda den när solen inte skiner. Detta ökar din självförsörjning och minskar ditt beroende av det offentliga elnätet, vilket leder till lägre elräkningar och en mer pålitlig energiförsörjning. I den här guiden kommer vi att utforska de många fördelarna med att lägga till ett batteri till solceller och varför detta är en investering som inte bara betalar sig över tid, men också bidrar till en grönare planet.

Låt oss dyka djupare in i varför ett solcellsbatteri är den perfekt till dina solceller och hur Photonic kan hjälpa dig att välja rätt batteri för din fastighet.

Varför investera i ett batteri till solceller?

Att integrera batterilagring med solcellsanläggningar erbjuder flera fördelar som inte bara förbättrar systemets övergripande effektivitet utan även bidrar till en mer hållbar och ekonomisk energianvändning. Nedan följer en utförlig genomgång av de primära fördelarna med att kombinera solceller med batterilagring:

Förlänger solcellernas produktion – när solen inte längre skiner

Att investera i ett batteri till solceller innebär att ta kontroll över din energiförsörjning. Med ett solcellsbatteri kan du lagra överskottet av solenergi som produceras under dagtid för att sedan använda den under kvällar och molniga dagar. Detta minskar din elkonsumtion från det offentliga elnätet och säkerställer att ditt hem är drivet av solkraft, även när solen inte skiner.

Ekonomiska fördelar med solcellsbatterier

Ett batteri till solceller är inte bara bra för miljön, det är också bra för din plånbok. Genom att maximera användningen av den energi du själv producerar, kan du drastiskt minska din elräkning. Detta kapar toppar i energikostnaden och förlänger användningen av egenproducerad el.

Dessutom erbjuder vi sammankopplingar med CheckWatt, vilket är ett nytt system för att avlasta elnätet vid stor belastning.

CheckWatt agerar för närvarande som ett virtuellt kraftverk. Detta unika system utgörs av ett omfattande nätverk bestående av flexibla energikällor som samverkar för att bibehålla elnätets stabilitet, säkerhet och effektivitet. Genom avancerad och intelligent styrning samt tillgång till energimarknaderna, ges varje deltagande energikälla, oavsett storlek, möjlighet att bidra. Detta samarbete underlättar övergången till en energiproduktion som är 100% baserad på förnybara källor.

Förbättrad energisäkerhet

Med ett batteri kopplat till ditt solcellssystem får du en pålitlig backup-lösning som garanterar el även vid strömavbrott. Detta ökar din hemmas energisäkerhet och ger dig trygghet i att veta att du har tillgång till el även när resten av området är utan. Tänk på att inte alla batterier till solceller erbjuder möjligheten med ett “offgrid”-system. Kontakta oss om du är intresserad av ett sådant system.

Bidrar till ett hållbart energisystem

Genom att investera i ett batteri till solceller bidrar du aktivt till en minskning av fossila bränslen och koldioxidutsläpp. Detta stödjer övergången till ett hållbart energisystem och visar att du tar ansvar för vår planets framtid.

Om Photonic

Photonic är ledande inom solenergilösningar i Roslagen med en passion för att hjälpa hushåll och företag att ta steget fullt ut inom solenergi. Vår expertis sträcker sig från avancerade solcellssystem till integrerade batterilösningar, designade för att maximera effektiviteten i din energianvändning.

På vår sida om solcellsbatterier kan du utforska hur du kan optimera din energiproduktion med hjälp av det senaste inom batteriteknologi tillsammans med Photonic och våra samarbetspartners.

Att kontakta oss på Photonic är enkelt. Vi är baserade i Norrtälje och Åkersberga och vårt team av experter är alltid redo att ge rådgivning, svara på dina frågor och hjälpa dig genom hela processen – från första konsultation till installation och underhåll av ditt solcellssystem.

Relaterat
Intresseformulär Privat