En modern glashytt med träaccenter står i en snöig skog. Stora fönster ger en panoramautsikt över de snötäckta träden som omger strukturen. Solceller på attefallshus syns på taket som förstärker den minimalistiska interiören och skapar en mysig, hållbar atmosfär mitt i det vintriga landskapet.

Solceller på Attefallshus

Solceller är en grön och hållbar energikälla som allt fler väljer att installera på sina hus. Men vad behöver man egentligen tänka på när det gäller solceller på Attefallshus? Här går vi igenom allt du behöver veta.

Vad är ett Attefallshus?

Attefallshus är små byggnader som får byggas på samma tomt som ett befintligt bostadshus utan bygglov, förutsatt att de uppfyller vissa krav. De får inte vara större än 25 kvadratmeter och högst 4 meter höga. Läs mer på Boverket.

För att bygga ett Attefallshus krävs att du uppfyller vissa krav som fastställs av kommunen. Det kan skilja sig åt beroende på vilken kommun du bor i, så det är viktigt att ta reda på vad som gäller för dig.

Solceller på Attefallshus

Fördelar med solceller på Attefallshus

Solceller är ett hållbart och grönt alternativ till traditionella energikällor. Genom att installera solceller på ditt Attefallshus kan du spara pengar på din elräkning och minska din miljöpåverkan.

Kostnaden för solceller beror på hur många solceller du behöver och hur stora de är. Ett solcells-system på ett Attefallshus kostar i genomsnitt mellan 50 000 – 150 000 kronor.

Antalet solceller du behöver beror på hur mycket energi du använder. En genomsnittlig Attefallshusägare behöver vanligtvis mellan 10-15 solceller för att täcka sitt energibehov.

Planering för solceller på Attefallshus

Hur mycket energi behöver du?

Innan du installerar solceller på ditt Attefallshus är det viktigt att du undersöker hur mycket energi du behöver. Detta kan du göra genom att titta på din elförbrukning de senaste åren eller genom att kontakta din el-leverantör eller titta på dina gamla elräkningar.

För att få ut mest möjliga energi från solcellerna är det viktigt att placera dem på en plats där de får så mycket sol som möjligt. Solcellerna ska inte placeras i skugga eller under träd.

Storleken på solcellerna beror på hur mycket energi du behöver. Ju större solceller du väljer, desto mer energi kan de producera. Läs vår guide över Solceller Bäst i Test 2024

Vanliga frågor och svar

Kan jag installera solceller på Attefallshuset själv eller måste jag anlita en installatör?

Vi rekommenderar alltid att du använder en utbildad installatör när du vill installera solceller. Vi hjälper dig med hela installationen, så att den går korrekt till. Kontakta oss här

Hur mycket kan jag spara på min elräkning genom att installera solceller på mitt Attefallshus?

Det beror på hur mycket energi du använder och hur många solceller du installerar.

Hur lång tid tar det att installera solceller på Attefallshus?

Installationen kan ta mellan ett par dagar till en vecka beroende på antalet solceller som ska installeras och hur komplicerad installationen är.

Relaterat
Intresseformulär Privat